İş Dünyasında İnsan Hakları Kapasite Güçlendirme Programı (2012-2013)

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu ve Mikado Danışmanlık tarafından gerçekleştirilen proje ile özel sektörde insan hakları konusunda bilinç artırmak, bu bilinç artışı ve destekleyici faaliyetler sonucunda iyi uygulama örneklerini çoğaltarak değişime yol açmak hedeflenmiştir. Proje kapsamında 13-14 Ekim 2012 ve 19-20 Ocak 2013 tarihlerinde “İş Dünyasında İnsan Hakları Eğitimleri” başlıklı eğitim seminerleri düzenlemiştir. Bu seminerlerde İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi ile işbirliği yapılmıştır. Merkez üyeleri Burcu Yeşiladalı ve Gökçeçiçek Ayata seminerlere eğitmen olarak katılım sağlamıştır. Proje Hollanda Konsolosluğu Matra Fonu tarafından desteklenmiştir.