Aile Mahkemesi Hâkimlerine ve Cumhuriyet Savcılarına Yönelik Kadınların İnsan Hakları Semineri-II, 5-8 Şubat 2008

Aile Mahkemesi Hâkimlerine ve Cumhuriyet Savcılarına Yönelik Kadınların İnsan Hakları Semineri-II, 5-8 Şubat 2008

İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin, Raoul Wallenberg İnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk Enstitüsü (Lund/İsveç) ile işbirliği içinde İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı’nın (SIDA) desteğiyle yürüttüğü “Türkiye’de Kadınların İnsan Haklarına Saygının Güçlendirilmesi” projesi kapsamında aile mahkemesi hâkimlerine ve cumhuriyet savcılarına yönelik “Kadınların İnsan Hakları” başlıklı ikinci seminer 5-8 Şubat 2008 tarihleri arasında Larespark Hotel’in konferans salonunda düzenlendi. 

Dört günlük çalışmaya İstanbul’dan ve şehir dışından 14 aile mahkemesi hâkimi , 10 cumhuriyet savcısı olmak üzere toplam 24 kişi katılmıştır. 

Seminere Anayasa Mahkemesi Yedek Üyesi Ali Güzel, Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Üyesi Ömer Uğur Gençcan, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda CEDAW Komitesi Eski Başkanı Prof. Dr. Feride Acar, Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bertil Emrah Oder, Kocaeli Üniversitesi Ruhsal Travma ve Afet Çalışmaları Merkezi’nden Doç. Dr. Ufuk Sezgin, İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükran Şıpka, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dolunay Özbek ve Azerbaycan Üniversitesi Adli Yardım Kliniği Müdürü Dr. Parvana Bayramova konuşmacı olarak katıldılar. 

Proje kapsamında düzenlenen diğer seminerlerle ilgili bilgilere ulaşmak için tıklayınız. 

Avukatlara Yönelik 1. Seminer 

Avukatlara Yönelik 2. Seminer 

Avukatlara Yönelik 3. Seminer 

Avukatlara Yönelik 4. Seminer 

STK'lara Yönelik 1. Seminer 

Aile Mahkemesi Hâkimlerine ve Cumhuriyet Savcılarına Yönelik 1. Seminer 

Kadına Karşı Şiddet Konulu Yuvarlak Masa Toplantısı-I 

İlgili Proje

Türkiye’de Kadınların İnsan Haklarına Saygının Güçlendirilmesi Projesi (Kasım 2005-Aralık 2010)