Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı René van der Linden İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni Ziyaret Etti, 27 Ekim 2006

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı René van der Linden, 25-29 Ekim 2006 tarihleri arasında ziyaret amacıyla Türkiye'de bulundu.

René van der Linden, Ankara'da Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile görüşmelerde bulundu ve görüşmeler sırasında Türkiye-Avrupa Konseyi ilişkileri ve Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik müzakereleri konusu gündeme geldi.

AKPM Başkanı ayrıca, 27 Ekim Cuma günü İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenen ve İstanbul Bilgi üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Uğur, Hukuk Fakültesi Dekanı ve İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Turgut Tarhanlı ve Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri ile İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi insan hakları uzmanlarının da yer aldığı bir yuvarlak masa toplantısına katıldı. René van der Linden, ertesi gün ise, Gelibolu'ndaki, şehitlikleri ziyaret etti.