İnsan Hakları 2002 (İnsan Hakları Haftası)

12 Aralık 2002 tarihinde Michael Hartmann (Kosova Yüksek Mahkemesi Nezdinde Uluslararası Savcı), "BM Tarafından Barışın Korunmasında Hukuk Devleti İlkesi ve Savaş Suçları" konulu bir konferans verdi.

11 Aralık 2002 tarihinde yapılan "Sırbistan ve Hırvatistan'da Demokrasiye Geçiş Süreci ve Avrupa ile Bütünleşme" konulu panele Aleksandar Lojpur (Toplumsal Uzlaşma Komitesi Başkanı), Zivorad Kovacevic (Igman Initiative ve Avrupa Hareketi), Toni Vukicevic "Lora Vakası Avukatı," konuşmacı olarak katıldılar.

11-15 Aralık 2002 tarihleri sürecince, Coşkun Aral'ın "Coşkun Aral'ın Objektifinden Savaşlar" konulu fotoğrafları Dolapdere Kampüsünde sergilendi.

10 Aralık 2002 tarihinde İnsan Hakları Haftası etkinlikleri kapsamında "İnsan Haklarına Hukuki ve Felsefi Yaklaşım" konulu Panel yapıldı. Asude Süleymanoğlu'nun oturum başkanlığını yaptığı panele Prof. Dr. Zeynep Davran (Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü), Prof. Dr. Niyazi Öktem (İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi) ve Liselerarası Felsefe Platformu üyelerinden Murat Kurt, Emre Abay (Kenan Evren Anadolu Lisesi), Süreyya Ensari, Kaan Açıker (Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi) konuşmacı olarak katıldılar.