Kitap Tanıtımı ve Panel: "Türkiye'de İnsan Hakları", 23 Mayıs 2007

Kitap Tanıtımı ve Panel:

Prof. Dr. Turgut Tarhanlı (Moderatör, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi), Prof. Dr. Dilruba Çatalbaş Ürper (Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi), Yard. Doç. Dr. Kenan Çayır (İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü), Doç. Dr. Füsun Türkmen (Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü) ve Prof. Dr. Zehra F. Kabasakal Arat'ın (New York Eyalet Üniversitesi, Purchase College, Siyaset Bilimi ve Kadın Çalışmaları) katıldığı tanıtım ve panel 23 Mayıs 2007 tarihinde Dolapdere Kampüsünde gerçekleştirildi.

Türkiye’nin gelişen fakat çalkantılı insan hakları politikalarının incelendiği “Human Rights in Turkey” başlıklı kitap, Prof. Dr. Zehra F. Kabasakal Arat’ın editörlüğünde, Türkiye’den ve diğer ülkelerden 21 araştırmacının katkılarıyla oluşturuldu. 

23 Mayıs günü düzenlenen panelde, Türkiye’nin genel insan hakları politikalarının yanısıra, özellikle basın ve yayın özgürlüğü, insan hakları eğitimi ve Türkiye’nin uluslararası insan hakları rejimlerine dahil olma politikaları tartışılacak ve geleceğe yönelik çıkarımlar değerlendirildi.