Sempozyum: “Göç, Toplumsal Cinsiyet ve Sağlık”, 5-6 Kasım 2015

Marmara Üniversitesi Sosyoloji Bölümü, Kassel Üniversitesi Sosyoloji Bölümü ve Sağlık için Sosyal Bilimler Derneği (SASBİL) tarafından Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsünde 5-6 Kasım 2015 tarihlerinde “Göç, Toplumsal Cinsiyet ve Sağlık” üzerine bir sempozyum düzenlendi. Sempozyumda kadın mülteci ve göçmenler, kadınlara yönelik ayrımcılık ve sosyal dışlanma, yoksulluk, Türkiye’de iş piyasasındaki göçmen kadınlar ve insan ticareti ile ilgili konular ele alındı. Sempozyuma İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi mensuplarından Burcu Yeşiladalı “Yoksulluk, Sosyal Dışlanma ve Ayrımcılık: Tarlabaşı’ndaki Roman Kadınlar” başlıklı sunumuyla katıldı.

Sempozyum Marmara ve Kassel üniversitelerinin sosyoloji bölümlerinin ortaklaşa yürüttüğü “Göç, Toplumsal Cinsiyet ve Sağlık: Türk-Alman Etkileşimine Farklı bir Bakış” projesi kapsamında düzenlendi. DAAD tarafından desteklenen proje, göç ve toplumsal cinsiyet araştırmalarında Türkiye ve Almanya arasında akademik diyaloğu ve işbirliğini amaçlıyor.

Sempozyum programına ulaşmak için tıklayınız.