Utrecht Üniversitesi “İnsan Hakları” üzerine online eğitim programı başlattı, 14 Kasım 2016

Hollanda Utrecht Üniversitesi “Açık Toplum için İnsan Hakları" başlıklı online eğitim programı başlattı. Altı hafta sürecek program Coursera tarafından sunuluyor. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi üzerine yoğunlaşılacak eğitim programı süresince insan hakları ihlalleri ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine ne zaman ve nasıl başvuru yapılabileceğine, Mahkemenin günümüzdeki insan hakları ikilemlerini nasıl çözmeye çalıştığına dair bilgi verilecek. Bunun yanı sıra ifade ve gösteri özgürlüğü, seçme hakkı ve ayrımcılık yasağı ve diğer konular da ele alınacak. Göçmenlerin, mültecilerin ve diğer tehdit altındaki grupların hakları değinilecek diğer konular arasında yer alacak. Eğitimde ayrıca hakların sınırlandırılmasının mümkün olup olmadığına, mümkün ise bunun hangi koşullar altında gerçekleşebildiğine bakılacak.

Utrecht Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Antoine Buyse, Prof. Dr. Janneke Gerards ve Dr. Paulien de Morree tarafından geliştirilen online eğitim programı ücretsiz olarak sunuluyor. Sertifika talep edilmesi durumunda katılımcıların eğitim sonunda kurs ücretini ödemeleri gerekiyor.

İngilizce dilinde sunulan online eğitim programı hakkında detaylı bilgi ve katılım için lütfen tıklayın.