İnsan Hakları Aktivizmi (2) Toplantısı: "Zincirleri Gömün" Irkçılığa Karşı Yurttaş Hakları Hareketi", 29 Aralık 2006

İnsan Hakları Aktivizmi (2) Toplantısı:

29 Aralık 2006 tarihinde düzenlenen İnsan Hakları Aktivizmi 2 seminerinin konuk konuşmacısı, Duke Üniversitesi (ABD) İnsan Hakları Girişimi (Human Rights Initiative) Koordinatörü Prof. Robin Kirk'tü. “Zincirleri Gömün”: Irkçılığa Karşı Yurttaş Hakları Hareketi başlıklı toplantıda, kölecilik ve ırkçılıkla mücadele deneyiminden hareketle insan hakları aktivizminin kökleri ve bugünü tartışıldı.

Robin Kirk

İnsan hakları aktivisti, ödüllü bir araştırmacı ve yazar olan Robin Kirk, Duke Üniversitesi’nde ders vermektedir. Kirk, Duke İnsan Hakları Girişimi’ni kurmuş ve halen koordinatörlüğünü yürütmektedir. 2005 yılında ölüm cezası konusunda yazdığı bir makalesi ödül almıştır. Kirk, genellikle Latin Amerika, insan hakları ve ABD politikaları hakkında araştırmalar yapmaktadır. Geçmişte Human Rights Watch (İnsan Hakları İzleme Örgütü) için hazırlanan 12 rapor çalışmasında rol almıştır. 1980'lerde, Peru'da Aydınlık Yol örgütü ve Hükümet arasında yaşanan çatışmayı içeren konularda ABD medyasına haberler geçmiştir. Bu süre içerisinde, ABD Mülteciler Komitesi'ne Peru'da yerinden edilmiş kişilerin durumuyla ilgili ilk raporu da içeren birçok rapor hazırlamıştır. Kolombiya'da zorla yerinden edilen kişiler hakkında hazırladığı bir rapor da bunlar arasındadır. Kirk, medya ile ilgili çalışmaları nedeniyle çeşitli ödüller kazanmıştır.