Avrupa Toplumsal Cinsiyet ve Şiddet Ağı Yıllık Konferansı, 6-8 Mayıs 2015

Kadına yönelik şiddet konusunda çalışan akademisyen ve aktivistlerden oluşan European Network on Gender and Violence (Avrupa Toplumsal Cinsiyet ve Şiddet Ağı) yıllık toplantısı 6-8 Mayıs 2015 tarihleri arasında Lizbon’da yapıldı. Konferans Nova de Lisboa Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Konferansın ilk gününde genç akademisyenler toplumsal cinsiyete dayalı şiddet konusundaki devam eden çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundular. Konferansın geri kalanında ENGV üyeleri altı farklı oturumda araştırmalarının bulgularını paylaştılar. Toplantıda poster sunumlar da yapıldı. İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Sevinç Eryılmaz “Difficulty of Reaching Reliable Administrative Data on Male Violence” (Erkek Şiddetine Dair Güvenilir İdari Veriye Ulaşmanın Güçlüğü) konusunda bir poster bildiri sunumu yaptı.

Konferans programı için lütfen tıklayınız