Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri ile buluşma, 19 Aralık 2016

İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi, Koç Üniversitesinde uygulanmakta olan Mentorluk Programı kapsamında, 19 Aralık günü Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesinden bir grup öğrenciyi misafir etti. Buluşmaya Merkez tarafından düzenlenen İnsan Hakları Hukuku Yaz Okulu katılımcılarından Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Edip Cemre Yalçın aracılık etti. Toplantıya İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Lami Bertan Tokuzlu, Merkez üyesi Uzman Araştırmacı Gökçeçiçek Ayata ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi lisans ve yüksek lisans öğrencileri katıldı. Toplantı katılımcılarına, İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezinin tarihçesi ve faaliyetleri aktarıldı. Tokuzlu tarafından, Türkiye kamu hukukunda son dönemde gerçekleşen gelişmeler hakkında katılımcılara bilgi verildi. İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi lisans ve yüksek lisans öğrencileri, üniversitedeki deneyimlerini ve İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezinin etkinliklerinin öğrenim hayatlarına katkısını katılımcılarla paylaştı. Toplantıda, katılımcıların Merkez ve insan hakları ile ilgili güncel konular hakkındaki soruları yanıtlandı.