Sanatta İfade Özgürlüğü Eğitimleri, Aralık 2015

İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Siyah Bant ile birlikte yürüttüğü ve İsveç Başkonsolosluğu tarafından desteklenen proje kapsamında İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ulaş Karan ve Siyah Bant’tan Pelin Başaran tarafından “Sanatta İfade Özgürlüğü” başlıklı eğitim toplantıları düzenlendi. 11 Aralık 2015'te Ankara'da CerModern’de, 12 Aralık 2015’te Eskişehir'de Değartlab'da ve 19 Aralık 2015 tarihinde İstanbul'da Salt Galata’da düzenlenen eğitim toplantılarına sanat ve hukuk fakülteleri öğrencileri, sanatçılar ve sanat mekânı yöneticileri katıldı.

Türkiye’deki sanatçıların ve sanat kurumlarının sanatta ifade özgürlüğü haklarının korunması ve geliştirilmesine destek olmak amacıyla başlatılan bu proje kapsamında, hakların ihlal edilmesini önleyecek ve ihlal durumunda başvurulabilecek yolları gösterecek tavsiyelerin yer aldığı bir kılavuz hazırlanıp ücretsiz olarak ilgili tüm kişi ve kurumların erişimine sunulacak.

İlgili Proje

Sanatsal İfade Özgürlüğü Kılavuzu ve Eğitimi (Eylül-Kasım 2015)