Uluslararası Panel: “Anti-Terör Yasalarının İfade Özgürlüğüne Etkisi”, 13 Mart 2004

13 Mart 2004 tarihinde “Anti-Terör Yasalarının İfade Özgürlüğüne Etkisi” konulu uluslararası bir panel düzenlendi. International Pen ve İstanbul Bilgi Universitesi İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen ve açılış konuşmasını International P.E.N.Hapisteki Yazarlar Komitesi Başkanı Eugene Schoulgin’in yaptığı panelde Müge Sökmen, Türkiye P.E.N. Hapisteki Yazarlar Komitesi Başkanı; Üstün Akmen,Türkiye PEN Yazarlar Derneği Başkanı; Eugene Schoulgin, International P.E.N.Hapisteki Yazarlar Komitesi Başkanı; Charles Torner Pifarre, Katalan P.E.N Başkanı; Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü; Jiri Grusave, International P.E.N. Başkanı; Erol Önderoğlu, Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Muhabiri; Larry Siems, ABD P.E.N. Hapisteki Yazarlar Komitesi Başkanı; Av. Fikret İlkiz, Türkiye P.E.N. Hapisteki Yazarlar Komitesi Danışmanı katılımcı olarak yer aldılar. Panelde Uluslararası PEN'in Anti-Terör Raporu ve ifade özgürlüğü ile ilgili güncel gelişmeler tartışıldı.