Adliye Gözlemleri; İstanbul Mahkemeleri: Fiziksel Koşullar, Duruşmalar ve Gecikmeler

Yazarlar: Seda Kalem, Galma Jahic, İdil Elveriş

İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları

ISBN: 978-605-399-036-6

İstanbul, Mart 2008

Bu yayın, İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilen Adalet Gözet Projesi bünyesinde gerçekleştirilen Adliye gözlemleri çalışmasının sonuçlarını ortaya koymaktadır. Bu çalışmanın temel amacı, vatandaşın adliyeye gittiği zamanlarda nelerle karşılaşabileceğini ortaya çıkarmaktır. Bunun içindir ki, seçilen adliyelere sistematik olarak gerçekleştirilen ziyaretler çerçevesinde bu adliyelerin fiziksel durumu, erişilebilirlikleri, güvenlik durumları, bu adliyelerde rastlantısal olarak seçilen mahkemelerde görülen davaların gecikme oranları gibi adliyeye giden her vatandaşı ilgilendiren konularda temel bilgiler toplanmıştır. Adliye Gözlemleri'ni PDF formatında açmak için tıklayınız.