Konferans: "Milliyetçilik ve İnsan Hakları", 27-29 Haziran 2008

Konferans:

İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Uluslararası Siyaset Bilimi Derneği (International Political Science Association- IPSA) tarafından organize edilen “Milliyetçilik ve İnsan Hakları” başlıklı konferans 27-29 Haziran tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Umut Özkırımlı’nın açılış konuşmasını yaptığı konferansta, yirmi konuşmacı altı oturumda milliyetçilik ve insan hakları ilişkisinin farklı boyutları üzerine tebliğler sundu. “Devlet Egemenliği ve İnsan Hakları”, “Kadın ve İnsan Hakları”, “Ulusal Güvenlik ve İnsan Hakları”, “Ulusal Değerler ve Olağandışılık”, “Kimlik Politikaları ve İnsan Hakları” ve “ Vatandaşlık ve İnsan Hakları” olarak belirlenen oturumların başkanlıkları Galatasaray Üniversitesi’nden Prof. Dr. Füsun Türkmen, İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fatmagül Berktay, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Turgut Tarhanlı ve Prof. Dr. Ayhan Kaya, York Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nergis Canefe ve New York Eyalet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Zehra F. Kabasakal tarafından yapıldı. 

Konferans’ta yer alan tebliğler için tıklayınız:

Mitch Avila, “Taming the Nation-State: Human Rights and Peoples” 

Troy Whitford, “All in the name of human rights: an historical case study on Australian nationalism and multiculturalism 1980-1990” 

S. Hande Öğütçü, “Repertoires of Oppression”: Manipulating Nationalistic Sentiments in Dangers of Diminishing State Capacity