Konferans: "Yeni Anayasa Yolunda", 15 Ekim 2011

Konferans:

FES, SODEV, Küreyel, TÜSES ile İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin 15 Ekim 2011 tarihinde organize ettiği “Yeni Anayasa Yolunda” Konferansı İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Dolapdere Kampüsünde gerçekleştirildi. Konferansta anayasasını olağanüstü ve sorunlu dönemler sonrasında yapmış olan Güney Afrika, İspanya, Polonya ve Federal Almanya’dan ünlü anayasa hukukçuları kendi anayasa yapma deneyimlerini aktardı.

Konferans iki ayrı oturumda yapıldı. Konferansa konuşmacı olarak Federal Almanya'dan Prof. Dr. Hans-Peter-Schneider, İspanya'dan Prof. Dr. Carles Viver, Güney Afrika’dan Dr. Albie Sachs, Polonya’dan Prof. Miroslaw Wyrzykowski, Türkiye’den Prof. Dr. Mithat Sancar ve Prof. Dr. Turgut Tarhanlı katıldı.