10. Üniversitelerde Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı İşbirliği ve Dayanışma Çalıştayı, 14 Kasım 2016

10. Üniversitelerde Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı İşbirliği ve Dayanışma Çalıştayı 14 Kasım 2016 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesinde gerçekleşti. Dokuz Eylül Üniversitesi Kadın Hakları ve Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (DEKAUM) tarafından düzenlenen çalıştaya İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi mensubu ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Cinsel Tacizi ve Saldırıyı Önleme Birimi Koordinatörü Seda Kalem katıldı. Türkiye’nin farklı yerlerinden ve üniversitelerinden gelen katılımcılar, üniversitelerdeki birimlerin cinsel taciz ve saldırı vakalarına yaklaşımları ve bu yaklaşımlar üzerinden ortak bir dil geliştirilip geliştirilemeyeceği gibi konular üzerine fikir alışverişi yaptılar. Çalıştayda ayrıca flört şiddeti üzerine gerçekleşen sunum sonrasında, bu konu üzerine küçük gruplar halinde ortak çalışmalar gerçekleştirildi.

Fotoğraf: DEKAUM