2017 European Network on Gender and Violence Yıllık Konferansı, Milano, 24-26 Mayıs 2017

Kadına yönelik şiddet konusunda çalışan akademisyen ve aktivistlerden oluşan European Network on Gender and Violence (ENGV) ağının yıllık toplantısı 24-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında Milano’da yapıldı. Konferans Milano-Bicocca Üniversitesi (Università degli Studi di Milano-Bicocca) ev sahipliğinde Sosyoloji Bölümü tarafından yürütülen EDV Italy Project kapsamında gerçekleştirildi. Konferansın ilk gününde genç akademisyenler toplumsal cinsiyete dayalı şiddet konusundaki devam eden çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundular. Konferansın geri kalanında ENGV üyeleri sekiz farklı oturumda araştırmalarının bulgularını paylaştılar. Poster sunumlar da yapıldı. Konferansa Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 60 kişi katıldı. İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Sevinç Eryılmaz “Stalking in Turkey” (Türkiye'de Israrlı Takip) konusunda bir sunum yaptı.

Konferans programı için lütfen tıklayınız (İngilizce).