"6-7 Eylül 1955 Olayları"nın 60. Yılında Hukuk, İnsan, Toplum Paneli, 28 Kasım 2015

Tarih: 28 Kasım 2015

Saat: 10:00-17:00

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsü Mahkeme Salonu

Bu panel, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İstanbul Rumları Evrensel Federasyonu işbirliğinde düzenlenmektedir.

10:00-10:30   Açılış

• Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı ve İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü

• Prof. Dr. Nikolaos Uzunoğlu, İstanbul Rumları Evrensel Federasyonu Başkanı

10:30-13:00   Tanıklıklar

• 11 mağdur ve bir fail tanıklığı

13:00-14:00   Öğle yemeği arası

14:00-17:00   Panel “6-7 Eylül 1955: Hukuk ve Yüzleşme”

Moderatör: Prof. Dr. Turgut Tarhanlı

Panelistler:

• Prof. Dr. Baskın Oran, “Sermaye Birikimi Sürecimizde ve Cezasızlık Tarihçemizde 6-7 Eylül Pogromunun Yeri”

• Doç. Dr. Cengiz Aktar, “Nasıl Oldu da Hatırlamaya Başladık?”

• Yrd. Doç. Dr. Ömer Turan, “Yassıada 6-7 Eylül Olayları Davası Odağında Yargılama ve Yüzleşme İlişkisi”

• Yrd. Doç. Dr. Ulaş Karan, “Günümüz İnsan Hakları Hukuku Işığında 6-7 Eylül Olayları: Bir Hukuki Mütalaa Denemesi”

• Prof. Dr. Nikolaos Uzunoğlu, “İstanbul Rum Toplumu için Geçmişin Haksızlıklarının Giderim Programı Önerileri”

Toplantı video kayıtlarını aşağıdaki linklerden veya buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.