BİLGİ Pro Bono 2017 Ödülü Sahiplerini Buldu, 24 Ocak 2018

Toplum yararına hukuki desteğin yaygınlaştırılması ve teşviki amacıyla verilen Pro Bono Ödülü’nün ilkinin takdim edildiği tören Pro Bono Ücretsiz Hukuki Destek Ağı’nda yer almış hukuk büroları, avukatlar ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 24 Ocak 2018 Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Törende açılış konuşmasını İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı yaptı. Ayrıca jüri üyelerinden Av. Aynur Tuncel Yazgan, Pro Bono Ağı Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İdil Elveriş, Av. Selim Dündar ve E-Bursum’dan Mesut Keskin konuşmalarını sundu.

2017 yılı Pro Bono Ödülü’nü hukuk bürosu kategorisinde Dündar & Sır Hukuk Bürosu kazandı. Dündar & Sır Hukuk Bürosu, Sahne, Perde, Ekran, Mikrofon Oyuncuları Sendikası (Oyuncular Sendikası) ile çalışarak her platformda faaliyet gösteren oyunculuk sanatı emekçilerinin iş hukukundaki belirsiz statüsü ve sosyal güvenlik hakları ile ilgili çalışmalar yürüttü.

Sivil toplum alanında ödüle layık görülenler ise "CİSST Avukat Ağı" isimli projeleriyle Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği (CİSST) oldu. CİSST Avukat Ağı, çeşitli sebeplerle mektup yoluyla hukuki mercilere şikayet ve başvuru yapamayan hükümlülerle avukat görüşmeleri yapılarak ceza infaz kurumlarındaki bireylerin insan haklarının korunması ve geliştirilmesi amacıyla kuruldu. Ağ kapsamında Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden 40’a yakın avukat gönüllü oldu.

Pro Bono hakkında detaylı bilgi

Pro Bono Ödülü hakkında detaylı bilgi

İlgili Proje

Ücretsiz Hukuki Destek Ağı (Pro Bono)