Essex Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma Yöntemleri Yaz Okulu, 1-5 Temmuz 2019

Essex Üniversitesi İnsan Hakları Merkezi 1-5 Temmuz 2019 tarihlerinde beş günlük “İnsan Hakları Araştırma Yöntemleri Yaz Okulu” düzenliyor. Yaz okulunun öğretim kadrosu Essex Üniversitesi’nin öğretim üyeleri ve insan hakları alanında çalışan akademisyenler ve uygulayıcılardan oluşuyor. Yaz okulu, sivil toplum örgütleri, kamu kurumları ve uluslararası kuruluşlarda insan hakları alanında uzmanlaşan avukatlar, akademisyenler ve yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik olarak düzenleniyor. İlki 2014 yılında düzenlenen İnsan Hakları Araştırma Yöntemleri Yaz Okulunu hayata geçirmenin ardındaki itici güç üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve uluslararası kuruluşlar tarafından bu alanda çok sayıda araştırma yürütülüyor olmasına rağmen insan hakları metodolojisine daha az önem atfedilmiş olması.

Yaz okulunun öğretim kadrosu

• Abbas Faiz, Bağımsız danışman
  • Dr. Ahmed Shaheed, Essex Üniversitesi
  • Barbora Cernusakova, Uluslararası Af Örgütü ve Manchester Üniversitesi