"Kadına Karşı Ayrımcılık: Hukuk, Toplum, Devlet ve CEDAW" yayınlandı

İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 1 Şubat 2022 - 31 Aralık 2022 tarihleri arasında yürütülen Hukukçular için Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Ortadan Kaldırılması Sözleşmesi (CEDAW) Okuryazarlığı Projesi kapsamında, "Kadına Karşı Ayrımcılık: Hukuk, Toplum, Devlet ve CEDAW" başlıklı kitap yayınlandı. CEDAW’ı farklı yönleriyle ele alan kitap, konunun önde gelen uzmanlarının katkılarıyla yayına hazırlandı.

Proje ekibinden Gökçeçiçek Ayata ve Sevinç Eryılmaz’ın yanı sıra İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Uluslararası Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Turgut Tarhanlı; Birleşmiş Milletler Kadına Yönelik Şiddet, Sebepleri ve Sonuçları Eski Özel Raportörü ve Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi Eski Üyesi olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakın Ertürk; İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Uluslararası Hukuk Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi İdil Işıl Gül; MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi ve İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü L.LM. Avukat Nazan Moroğlu; Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Ayrımcılığın Önlenmesi Komitesi Eski Üyesi ve Başkanı, Avrupa Konseyi Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddete Karşı Eylem Uzman Grubu (İstanbul Sözleşmesi Uzman Grubu - GREVIO) Eski Başkanı olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feride Acar; İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Emekli Öğretim Üyesi ve İstanbul Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi Eski Müdürü Doç. Dr. Sevgi Uçan Çubukçu; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülay Arslan Öncü ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden uzman araştırmacı Dr. Pınar Çağlı kendi uzmanlık alanlarından CEDAW’a bakarak kaleme aldıkları yazılarıyla kitapta yer aldılar.

Kitap ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

İlgili Proje

Hukukçular İçin CEDAW Okuryazarlığı (1 Şubat - 31 Aralık 2022)