Yuvarlak Masa Toplantısı: "Hukuk, Kamu Politikaları ve İnsan Hakları", 13 Haziran 2006

Yuvarlak Masa Toplantısı:

Nevada Üniversitesi (ABD) Siyaset Bilimi Fahri Profesörü Richard L. Siegel'in katıldığı yuvarlak masa toplantısı 13 Haziran 2006 günü İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde yapıldı. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Turgut Tarhanlı'nın yaptığı toplantıda, hukuk, kamu politikaları ve insan hakları konularında Profesör Siegel'ın yaptığı bir sunuşun ardından soru cevap bölümüyle sona erdi.

Profesör Siegel, Nevada ve Columbia Üniversitelerinde ve London School of Economics’de hukuk ve insan hakları alanlarında, National Judicial College’de insan hakları alanında öğretim üyeliği yapmıştır. Ayrıca, ABD’nin ilk ve önde gelen sivil toplum örgütlerinden American Civil Liberties Union’un eski başkanlarındandır. Çalışmaları nedeniyle, “Martin Luther King, Jr. Commission” tarafından “Trumpet of Conscience Award” almaya layık bulunmuştur. Profesör Siegel, hukuk, kamu politikaları, insan hakları ve dış politika konularında çok sayıda kitap ve makalenin yazarıdır.